Start     Bra att veta     Aktuellt     Nyhetsbrev     Om DinaGrannar     Frågor och svar     Logga in

DinaGrannar.se - Sveriges bästa marknadsplats för hemnära / hushållsnära tjänster. Här hittar du barnvakt, hjälp med städning, bilen, datorsupport, gräsklippning, matlagning mm mm
Välkommen till Sveriges bästa marknadsplats
för hemnära tjänster!
Sök i ditt område | Skapa ny annons | Företagsannonsering | Registrera bevakning | Tipsa en vän

 

Frågor och svar

Frågor & svar

Kontakta support
Grafiskt element

 

Frågor & svar


Behöver du hjälp med ett problem, kontakta:
    
Supporten
E-post: support@dinagrannar.se
Jag har flyttat och vill ändra min adress, hur gör jag?
    
Svar: Adressen styr kartpunkten och i vilket område annonsen syns. I dagsläget kan man inte själv logga in och ändra adress. Däremot behöver man bara skicka ett meddelande till support@dinagrannar.se med den registrerade e-post adressen så hjälper vi till.
    
Varför syns inte min annons i hela Uppsala?
    
Svar: När du söker efter tjänster på DinaGrannar får du som resultat de tjänsteföretag och privatpersoner som finns i visat kartområde. Om du har angett en adress utanför Uppsala så visas din annons först när den som söker väljer att söka i närheten av dig, eller zoomar ut i kartan så att ett större geografiskt område visas.
    
Jag vill ta bort min annons, hur gör jag?
    
Svar: Du loggar genom med din e-postadress och ditt lösenord. Du kan sedan som inloggad ta bort de annonser som du skapat. Du kan där också redigera dem om du vill, eller skapa nya annonser av annan typ. Om du t.ex. redan har en privat sälj-annons men också behöver hjälp och vill skapa en "hjälp-sökes" annons så loggar du in och klickar på Skapa för den annonstypen. Du behåller då din e-postadress och den kommer också att visas i den nya annonsen.
    
Hur hittar jag de som annonserar efter hjälp?
    
Svar: På resultatsidan visas ”hjälp-sökes” annonserna på en egen flik. Flikarna finns precis ovanför kartan. Du kan välja att visa "Alla" ( privata säljannonser och företagsannonser blandat) , enbart företagsannonser, enbart privata hjälp-sökes och slutligen enbart Hjälp-sökesannonser. De sistnämnda visas mao inte på fliken "Alla".
    
Är ni aktiva för att driva på speciell skattehantering av hushållsnära / hemnära tjänster?
    
Svar: Vi tycker givetvis det vore positivt om politikerna förbättrade möjligheterna till att sälja och köpa hushållsnära tjänster. Efterfrågan skulle på ett ännu bättre sätt kunna tillfredsställas och valmöjligheterna bland utbudet skulle också bli mycket större. Finland är ett tydligt exempel på detta. Vi vill dock inte blanda oss in i debatten utan koncentrerar oss på att visa möjligheterna till hemnära tjänster enligt dagens spelregler.
    
Hur ser ni på svartjobb?
    
Svar: Vi är emot svartjobb. Vi vill istället visa på möjligheterna till tjänsteförsäljning inom lagens ramar. Se Tjänsteförsäljning.
    
Ert system hittar inte min adress när jag vill registrera mig, hur gör jag?
    
Svar:
    
Det vanligaste problemet är att du inte har stavat likadant som vårt adress-register. Prova då att skriva bara gatuadressens första tre bokstäver och tryck på fortsätt. Du får du vanligtvis ett antal förslag på adresser som du kan välja mellan.
    
Om du bor i en mindre ort kan det också vara så att inte din adress för närvarande inte finns i vårt register. Men det går att annonsera ändå! Kartpunkten hamnar då istället mitt i orten.
    
Ett exempel: Vi har alla gatuadresser i orten Staffanstorp. Utanför Staffanstorp finns lilla samhället Särslöv med ett fåtal smågator. Vi har inga gatuadresser i Särslöv. Däremot har vi orten Särslöv i vårt register och det är möjligt att registrera en annons som visas på kartan med en punkt mitt i Särslöv.
    
Prova att skriva in närmaste ort. Bor du utanför Särslöv, skriv Särslöv i kommunfältet. Lämna fälten för gatuadress och gatunummer blanka. Du kommer att få välja ort från en lista om det finns fler alternativ. Därefter måste du klicka på länken i meddelanderutan som säger:"Klicka här om du vill fortsätta utan att fylla i gata och gatunummer". Du kommer då vidare till steg 2 och kan fylla i resten av informationen i din annons. Du kan då också skriva in din exakta portadress med gata och gatunummer. Denna kommer då att visas i din annons.
    
Om du inte lyckas, skriv gärna till support@dinagrannar.se så ska vi göra vad vi kan för att hjälpa dig! Skriv din postadress i brevet så skriver vi tillbaka och berättar hur du skall göra!
    

 

 

Skatteregler för köp av hemnära tjänster

Om du köper hemnära tjänster gäller olika regler beroende på om du anlitar ett tjänsteföretag eller en privatperson. Dessutom finns olika beloppsgränser.

» Läs mer

 

Försäkring för hemnära tjänster

När du köper en tjänst se till att klargöra vilka försäkringar som gäller. Olika regler gäller i olika sammanhang och det skiljer också mellan försäkringsbolagen.

» Läs mer

 

 

Grafiskt element
 
Sök hemnära tjänster
 
Kommun *
Kategori
Gata/plats/område
Förfina din sökning
Söktips!

 

Aktuellt på DinaGrannar.se

Nya sökfunktioner på DinaGrannar.se gör det lättare för dig att hitta hjälp i ditt område. Lika lätt är det att finna dem som behöver hjälp.

» Läs mer

 

Skatteregler för köp av hushållsnära / hemnära tjänster

"Vilka skatteregler gäller vid köp av hushållsnära / hemnära tjänster?" Det är en vanlig fråga och svaret beror på om du köper tjänsten av ett för...

» Läs mer

 

Tjänsteförsäljning - trappan av möjligheter!

Vi samarbetar med bland annat Uppsala kommun, Nyföretagarcentrum och CFöretag för att visa på möjligheterna till tjänsteförsäljning. Vill du driva din egen affärsidé och ha kort startsträcka? Upptäck fördelarna med att vara en del i ett plattformsföretag!

» Läs mer

 
 
DinaGrannar är ett registrerat varumärke och konceptet är patentsökt. Webbplatsen ägs och drivs av About Time AB
Producerad av Edita Communication Med kraft från eyebeep´s XPO Publicering

StudentSMS söker programmerare - klicka här för att ansöka! Tjänsten skall tillsättas omgående (2006-01-26)

Veckans annonsör

 

Liv Thelander i Uppsala sitter gärna barnvakt, tar hand om din hund eller sjunger på bröllop eller begravning.

 

Liv Thelander
i Uppsala är utbildad barnskötare, har egna barn och kan sitta barnvakt. Hon sjunger också gärna på bröllop och begravningar.

Läs mer »


 

Annons